Seguim denunciant el Pacte Europeu de Migracions i Asil – PEMA

Des de la Coordinadora Obrim Fronteres participem des de fa alguns mesos en el grup de treball en relació amb el Pacte Europeu de Migracions i Asil PEMA amb altres entitats i col·lectius de Catalunya. Durant el mes de desembre vam organitzar una roda de premsa per denunciar les vulneracions de drets que implica el Pacte i una concentració davant la seu de la UE. Més recentment, hem estat a la manifestació amb motiu del Dia internacional contra la discriminació racial a Barcelona.

La previsió és que el PEMA es ratifiqui el 10 d’abril al Parlament Europeu, superant així el darrer escull per a la seva aprovació política. Davant d’això, ens seguim organitzant als carrers i a les xarxes per denunciar el retrocés i la violència que legitima aquest pacte.

Pròximes accions contra el Pacte

De cara a la votació del dia 10 a Brussel·les, animem a tothom a mostrar el seu desacord amb la tramitació d’aquests canvis legislatius a través de l’enviament de correus personalitzats als diputats i diputades del Parlament Europeu abans de la votació.

Es poden enviar com a persona individual o com a col·lectiu i es recomana variar els assumptes i l’encapçalament dels correus per evitar que acabi a la safata de spam.

Per enviar els correus podeu fer servir el model de carta en castellà i en anglès i enviar-ho a les adreces de correu dels eurodiputats i eurodiputades espanyols i de la resta de la UE (1a i 2a pestanya d’aquest excel respectivament).

A més, el mateix 10 d’abril a les 19 hores, coincidint amb la votació i amb les protestes organitzades a Brussel·les, convoquem una nova concentració a Barcelona. (Més informació properament).

Finalment, compartim de nou la infografia-resum sobre el PEMA que es pot descarregar i compartir a xarxes en CAT i ESP.

Categories:

One response

  1. Las vía seguras es poder sacar un pasaje como lo hace cualquier ciudadano del norte global, para no arriesgar vidas.
    El PEMA es un pacto criminal como lo han sido todos y cada uno de los pactos de la UE para frenar la migración desde hace décadas. Ahora se ceba también con la Industria del Rescate y los posibles testigos de los crímenes de frontera.
    La Ley de Extranjería es racista y excluyente y afecta a millones de personas que ya vivimos en España.
    Todas las acciones y medidas que llevamos adelante desde organizaciones migrantes para la regularización de nuestros hermanos y hermanas deberían tener el mismo apoyo por parte de las organizaciones relacionadas con la figura del “refugio”.
    No al PEMA, no a la Ley de Extranjería, #RegularizacionYa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *